RHS Feedback - AFRF
View Issue Details
0003668AFRF[All Projects] Generalpublic2017-10-19 12:442017-10-30 22:00
Realthing 
Soul_Assassin 
noneminoralways
resolvedfixed 
 
0.4.3.2 
Yes
1.76
No
RHS all of them
0003668: Engine sounds of UAZ and Ural
Hi!
After today's SAF update on Steam all of my UAZs and Urals are now without engine sounds, only start engine sounds are working. It repeats always on all maps.
Place any RHS UAZ or any RHS Ural on any map. Drive! You will hear only start engine sound. After this is silence no engine sound more.
No tags attached.
? arma3_x64_2017-10-19_12-04-15.rpt (107,669) 2017-10-19 19:10
http://feedback.rhsmods.org/file_download.php?file_id=1573&type=bug
? arma3_x64_2017-10-19_14-09-12.rpt (105,220) 2017-10-19 21:13
http://feedback.rhsmods.org/file_download.php?file_id=1574&type=bug
Issue History
2017-10-19 12:44RealthingNew Issue
2017-10-19 17:10Soul_AssassinNote Added: 0006816
2017-10-19 17:10Soul_AssassinAssigned To => Soul_Assassin
2017-10-19 17:10Soul_AssassinStatusnew => feedback
2017-10-19 19:10FadiFile Added: arma3_x64_2017-10-19_12-04-15.rpt
2017-10-19 19:10FadiNote Added: 0006817
2017-10-19 19:11FadiNote Edited: 0006817bug_revision_view_page.php?bugnote_id=6817#r4681
2017-10-19 19:11FadiNote Edited: 0006817bug_revision_view_page.php?bugnote_id=6817#r4682
2017-10-19 20:52Soul_AssassinNote Added: 0006818
2017-10-19 21:13FadiFile Added: arma3_x64_2017-10-19_14-09-12.rpt
2017-10-19 21:14FadiNote Added: 0006819
2017-10-20 09:33Soul_AssassinStatusfeedback => acknowledged
2017-10-20 11:05BoloGNote Added: 0006825
2017-10-23 13:56reyhardStatusacknowledged => resolved
2017-10-23 13:56reyhardFixed in Version => 0.4.3.2
2017-10-23 13:56reyhardResolutionopen => fixed
2017-10-30 21:54etsdriverNote Added: 0006928
2017-10-30 21:56etsdriverNote Added: 0006929
2017-10-30 21:57etsdriverNote Edited: 0006929bug_revision_view_page.php?bugnote_id=6929#r4737
2017-10-30 22:00etsdriverNote Edited: 0006929bug_revision_view_page.php?bugnote_id=6929#r4738

Notes
(0006816)
Soul_Assassin   
2017-10-19 17:10   
Is your mod loading order correct? we cannot reproduce.
(0006817)
Fadi   
2017-10-19 19:10   
(edited on: 2017-10-19 19:11)
Attached an RPT with first the Ural and then the UAZ. Only mods running where the RHS ones.

Using the latest perf build from the Steam branch if that matters.

(0006818)
Soul_Assassin   
2017-10-19 20:52   
Your mod load order looks incorrect. Can you try: AFRF, USAF, SAF and GREF in that order.
(0006819)
Fadi   
2017-10-19 21:14   
Same results, attached a second RPT. Changing from the profiling branch to the stable branch didn't change anything either.
(0006825)
BoloG   
2017-10-20 11:05   
KamAZ trucks also have no engine sound. Tested with only RHS AFRF loaded with 1.76 stable branch.

Regards.
(0006928)
etsdriver   
2017-10-30 21:54   
We are experiencing this issue too on our single player eden mission editor tryouts and on virtual arsenal (mod downloaded from steam workshop), tested only with RHS AFRF loaded with:

Following vehicles were tested by players of our team and were having no engine idling/engine reving sounds driven by player or AI (engine startups were fine), only wheel sounds from the terrain were heard:

9P129-1M (9M79-1-F)
BM-21 (Ural platform)
Ural 4320
UAZ 3151 - all variants
(0006929)
etsdriver   
2017-10-30 21:56   
(edited on: 2017-10-30 22:00)
Here is part of rpt that might be intresting:

22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*camPos*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM6
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_IDLE>
22:37:11 Error position: <VOLUME_IDLE>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_idle
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_IDLE
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM1>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM1>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm1
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM1
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM2>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM2>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm2
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM2
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM3>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM3>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm3
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM3
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM4>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM4>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm4
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM4
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM5>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM5>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm5
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM5
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM6>
22:37:11 Error position: <VOLUME_RPM6>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: volume_rpm6
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*VOLUME_RPM6
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_IDLE>
22:37:11 Error position: <FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_IDLE>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: factor
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_IDLE
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM1>
22:37:11 Error position: <FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM1>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: factor
22:37:11 Error: Sound volume expression: engineOn*(1-camPos)*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM1
22:37:11 Error in expression <engineOn*(1-camPos)*(0.4+(0.6*FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM2>
22:37:11 Error position: <FACTOR(thrust,0.1,1)))*VOLUME_RPM2>
22:37:11 Error Undefined variable in expression: factor
........ And goes on

EDIT:
Seems like the steam version is 0.4.3.1 instead of 0.4.3.2